Gyermekkert Óvoda és Bölcsőde Mándok
Gyermekkert Óvoda és Bölcsőde Mándok
Menü
 

 

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
egérkövető

 

 
zene
 

Házirend

(Kivonat)

 

A mándoki Gyermekkert Óvoda házirendjét a nevelőtestület és az SZMK véleményezése, és egyetértése után a fenntartó is jóváhagyta, hatályba lépése 2013. szeptember 01., és ennek rövidített változatát ezúton minden szülőhöz eljuttatunk, a megismerés és a benne foglaltak betartása végett.

 

 „Az óvoda házirendje a gyermeki jogok és kötelességek gyakorlásával a gyermek óvodai munkarendjével kapcsolatos rendelkezéseket állapítja meg.

 

II/2. Az óvoda nyitvatartási rendje

Hétfőtől – péntekig: 06.00 – 17.30 óráig.

Ügyelet: minden reggel 630- 7-ig a kijelölt teremben, minden délután 17 – 1730-ig a kijelölt teremben.

Nyári zárva tartás rendje: évente 4 hét, egyeztetve a fenntartókkal.

 

III/2. Hiányzás

Minden távolmaradást – a térítési díj jóváírása miatt is – előre be kell jelenteni a csoportos óvónőnek. A hiányzás első napján a térítési díjat fizeti a szülő, kivéve, ha a hiányzást írásban előző nap bejelenti és ezt a folyosón elhelyezett kis ládába bedobja. Minden hiányzást írásban kell igazolni.

Három napnál hosszabb ideig tartó betegség után a gyermek csak orvosi igazolással fogadható az óvodában. Nyolc napnál hosszabb igazolatlan távollét, vagy jelentős térítési díj hátralék esetén (a megszüntetés tárgyában hozott döntés jogerőre emelkedésének napján) a gyermek – kivéve, ha 5. életévét betöltötte – törölve lesz az óvodások névsorából és helyére új gyermek kerül.

III/3. Betegség

Valamennyi gyermek érdekében beteg gyermeket óvodába befogadni nem lehet.

Minden szülőnek kötelessége felhívni az óvónők figyelmét arra, ha gyermeke különleges betegségben, illetve epylepsiára, veszélyes allergiára, lázgörcsre, stb. hajlamos, valamint köteles a napközben elérhető telefonszámát megadni.

Az óvoda orvosa: Dr. Cselyoszki Ferenc 4644 Mándok, Petőfi út. 61. Tel: 45/435-016 vizsgálatait az Önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás szerint végzi.

Védőnők havonta tisztasági szűrést végeznek, ezen kívül vizelet és hallásvizsgálatot.

III/5. Fogadó órák:

A vezető óvónő fogadóórája minden hónap első hétfőjén: 8.00 – 16.00 óráig.

Az óvónők havonta egy alkalommal minden hónap első szerdáján tartanak fogadóórákat. Nincs fogadóóra abban a hónapban, amikor csoportok szülői értekezletet tartanak.

 

VI. Térítési díj befizetése

Az étkezési díjak befizetése minden hónap második hete az óvoda élelmezési vezető irodájában készpénzben történik. A térítési díjakkal kapcsolatos észrevételeiket az

intézmény élelmezés vezetőjével lehet megbeszélni

Hétfő, Szerda, Péntek     reggel 730-900-ig
Kedd, Csütörtök              délután 1600-1630-ig

 

VII. Gyülekezés, távozás

 

Délután 1700 - 17.30-ig szintén összevont csoportokban tevékenykednek a gyerekek.

Reggel lehetőleg minden gyermeket 0830-ig kérjük, hogy az óvodába hozzanak el. Az óvodából a gyermek idegennek, vagy 14 éven aluli testvérnek csak a szülő írásbeli kérelme alapján adható ki. Szintén a szülő írásbeli kérelme szükséges ahhoz, hogy a gyermek 6 éves kortól egyedül hazaengedhető legyen.

A gyermek elvitelekor minden esetben (az udvaron főleg) az óvónőnek szólni kell. Ha a szülő eljött a gyerekért, kérjük ne tartózkodjanak tovább az óvoda területén, mert a csoportot felügyelő óvodapedagógusok nem tudják kellőképpen átlátni a játszó gyerekek sokaságát.

A gyermek érkezésekor, vagy elvitelekor a szülők, hozzátartozók nem mehetnek be a csoportszobába, csak kivételes alkalmakkor, pl. a beszoktatási időszakban, akkor is benti cipőben vagy papucsban.

 

X. A gyermekek öltöztetésével kapcsolatos szabályok

Az intézménybe ápolt, tiszta gyermekeket hozhatnak a szülők. A gyermek öltöztetése a napi várható időjárásnak megfelelően történjék. Váltóruházatról (alsónemű, felsőruházat, benti cipő) a szülők gondoskodnak. A ruhaneműket egyenként jellel, vagy névvel kell ellátni.

A gyerekek holmiját az arra kijelölt öltöző állványon-zsákban tárolják. Mivel több gyerek használ egy rekeszt, a jobb helykihasználás érdekében csak a legfontosabb holmikat lehet tárolni az állványokon.

 

XI. A gyermekek számára behozható tárgyak

Ha a gyermek óvodába értéktárgyakat hoz (aranylánc, karóra, karkötő, egyéb értékes tárgyak, gyermekkerékpár, roller, stb.) azok megőrzésére, eltűnéséért való felelősségvállalására az óvoda nem vállalkozhat. Az óvodába csak olyan személyes tárgyat, és csak a beszoktatás ideje alatt hozhatnak a gyermekek, amivel a beszoktatást elő lehet segíteni /cumi, kabala, kispárna, stb. /Értékes játékok behozatalát kérjük, mindenki mellőzze, mivel felelőséget nem vállalunk érte! Az óvodába érkező gyermek reggelenként cukrot, csokoládét, rágógumit, más édességet nem hozhat magával. Ez alól kivételek a születésnapok, névnapok megünneplésére szolgáló alkalmak (csoporthagyományok szerint).

 

XII. Óvodán belüli dohányzás

Az óvoda területére – beleértve az udvart is – égő cigarettával belépni, illetve ott dohányozni tilos!

 

XIII. A gyermekek napközbeni elvitele

A nap folyamán óvónővel való egyeztetés alapján vihető el a gyerek. A szülők tartsák tiszteletben a csoport napirendjét és az óvodai élet megzavarása nélkül vigyék el a gyerekeket.

 

XIV. Óvó-védő szabályok

A gyermekek biztonságának és holmijaik védelme érdekében gyülekezési idő alatt csak a főbejárat van nyitva 0900-ig.

Az óvoda nevelőintézmény, ezért semmiféle gyógyszer beadására nem vállalkozhatnak az óvoda dolgozói.

 

XV. A házirend nyilvánosságra hozatala

A házirend az aulában elhelyezett hirdető táblán megtekinthető.

XVI. A házirend hatályba lépése

Az elfogadás napján, illetve a módosításokat követően minden nevelési év kezdetekor.

 

 

A házirend az óvoda dolgozóira és a szülőkre egyaránt kötelező érvényű.

 

 

 

 

 

Időjárás előrejelzés

 

Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról