Gyermekkert Óvoda és Bölcsőde Mándok
Gyermekkert Óvoda és Bölcsőde Mándok
Menü
 

 

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
egérkövető

 

 
zene
 

Házirend

(Kivonat)

 

A mándoki Gyermekkert Óvoda házirendjét a nevelőtestület és az SZMK véleményezése, és egyetértése után a fenntartó is jóváhagyta, hatályba lépése 2013. szeptember 01., és ennek rövidített változatát ezúton minden szülőhöz eljuttatunk, a megismerés és a benne foglaltak betartása végett.

 

 „Az óvoda házirendje a gyermeki jogok és kötelességek gyakorlásával a gyermek óvodai munkarendjével kapcsolatos rendelkezéseket állapítja meg.

 

II/2. Az óvoda nyitvatartási rendje

Hétfőtől – péntekig: 06.00 – 17.30 óráig.

Ügyelet: minden reggel 630- 7-ig a kijelölt teremben, minden délután 17 – 1730-ig a kijelölt teremben.

Nyári zárva tartás rendje: évente 4 hét, egyeztetve a fenntartókkal.

 

III/2. Hiányzás

Minden távolmaradást – a térítési díj jóváírása miatt is – előre be kell jelenteni a csoportos óvónőnek. A hiányzás első napján a térítési díjat fizeti a szülő, kivéve, ha a hiányzást írásban előző nap bejelenti és ezt a folyosón elhelyezett kis ládába bedobja. Minden hiányzást írásban kell igazolni.

Három napnál hosszabb ideig tartó betegség után a gyermek csak orvosi igazolással fogadható az óvodában. Nyolc napnál hosszabb igazolatlan távollét, vagy jelentős térítési díj hátralék esetén (a megszüntetés tárgyában hozott döntés jogerőre emelkedésének napján) a gyermek – kivéve, ha 5. életévét betöltötte – törölve lesz az óvodások névsorából és helyére új gyermek kerül.

III/3. Betegség

Valamennyi gyermek érdekében beteg gyermeket óvodába befogadni nem lehet.

Minden szülőnek kötelessége felhívni az óvónők figyelmét arra, ha gyermeke különleges betegségben, illetve epylepsiára, veszélyes allergiára, lázgörcsre, stb. hajlamos, valamint köteles a napközben elérhető telefonszámát megadni.

Az óvoda orvosa: Dr. Cselyoszki Ferenc 4644 Mándok, Petőfi út. 61. Tel: 45/435-016 vizsgálatait az Önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás szerint végzi.

Védőnők havonta tisztasági szűrést végeznek, ezen kívül vizelet és hallásvizsgálatot.

III/5. Fogadó órák:

A vezető óvónő fogadóórája minden hónap első hétfőjén: 8.00 – 16.00 óráig.

Az óvónők havonta egy alkalommal minden hónap első szerdáján tartanak fogadóórákat. Nincs fogadóóra abban a hónapban, amikor csoportok szülői értekezletet tartanak.

 

VI. Térítési díj befizetése

Az étkezési díjak befizetése minden hónap második hete az óvoda élelmezési vezető irodájában készpénzben történik. A térítési díjakkal kapcsolatos észrevételeiket az

intézmény élelmezés vezetőjével lehet megbeszélni

Hétfő, Szerda, Péntek     reggel 730-900-ig
Kedd, Csütörtök              délután 1600-1630-ig

 

VII. Gyülekezés, távozás

 

Délután 1700 - 17.30-ig szintén összevont csoportokban tevékenykednek a gyerekek.

Reggel lehetőleg minden gyermeket 0830-ig kérjük, hogy az óvodába hozzanak el. Az óvodából a gyermek idegennek, vagy 14 éven aluli testvérnek csak a szülő írásbeli kérelme alapján adható ki. Szintén a szülő írásbeli kérelme szükséges ahhoz, hogy a gyermek 6 éves kortól egyedül hazaengedhető legyen.

A gyermek elvitelekor minden esetben (az udvaron főleg) az óvónőnek szólni kell. Ha a szülő eljött a gyerekért, kérjük ne tartózkodjanak tovább az óvoda területén, mert a csoportot felügyelő óvodapedagógusok nem tudják kellőképpen átlátni a játszó gyerekek sokaságát.

A gyermek érkezésekor, vagy elvitelekor a szülők, hozzátartozók nem mehetnek be a csoportszobába, csak kivételes alkalmakkor, pl. a beszoktatási időszakban, akkor is benti cipőben vagy papucsban.

 

X. A gyermekek öltöztetésével kapcsolatos szabályok

Az intézménybe ápolt, tiszta gyermekeket hozhatnak a szülők. A gyermek öltöztetése a napi várható időjárásnak megfelelően történjék. Váltóruházatról (alsónemű, felsőruházat, benti cipő) a szülők gondoskodnak. A ruhaneműket egyenként jellel, vagy névvel kell ellátni.

A gyerekek holmiját az arra kijelölt öltöző állványon-zsákban tárolják. Mivel több gyerek használ egy rekeszt, a jobb helykihasználás érdekében csak a legfontosabb holmikat lehet tárolni az állványokon.

 

XI. A gyermekek számára behozható tárgyak

Ha a gyermek óvodába értéktárgyakat hoz (aranylánc, karóra, karkötő, egyéb értékes tárgyak, gyermekkerékpár, roller, stb.) azok megőrzésére, eltűnéséért való felelősségvállalására az óvoda nem vállalkozhat. Az óvodába csak olyan személyes tárgyat, és csak a beszoktatás ideje alatt hozhatnak a gyermekek, amivel a beszoktatást elő lehet segíteni /cumi, kabala, kispárna, stb. /Értékes játékok behozatalát kérjük, mindenki mellőzze, mivel felelőséget nem vállalunk érte! Az óvodába érkező gyermek reggelenként cukrot, csokoládét, rágógumit, más édességet nem hozhat magával. Ez alól kivételek a születésnapok, névnapok megünneplésére szolgáló alkalmak (csoporthagyományok szerint).

 

XII. Óvodán belüli dohányzás

Az óvoda területére – beleértve az udvart is – égő cigarettával belépni, illetve ott dohányozni tilos!

 

XIII. A gyermekek napközbeni elvitele

A nap folyamán óvónővel való egyeztetés alapján vihető el a gyerek. A szülők tartsák tiszteletben a csoport napirendjét és az óvodai élet megzavarása nélkül vigyék el a gyerekeket.

 

XIV. Óvó-védő szabályok

A gyermekek biztonságának és holmijaik védelme érdekében gyülekezési idő alatt csak a főbejárat van nyitva 0900-ig.

Az óvoda nevelőintézmény, ezért semmiféle gyógyszer beadására nem vállalkozhatnak az óvoda dolgozói.

 

XV. A házirend nyilvánosságra hozatala

A házirend az aulában elhelyezett hirdető táblán megtekinthető.

XVI. A házirend hatályba lépése

Az elfogadás napján, illetve a módosításokat követően minden nevelési év kezdetekor.

 

 

A házirend az óvoda dolgozóira és a szülőkre egyaránt kötelező érvényű.

 

 

 

 

 

Időjárás előrejelzés

 

Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt    *****    AJÁNDÉKOZZ ASZTROLÓGIAI ELEMZÉST, SZÜLETÉSNAPRA IS SZÉP AJÁNDÉK!    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Szereted az animéket és mangákat? Megismernél egy új fansub csapatot? Akkor itt a helyed! A rókák várnak rád ;)    *****    Szeretnél saját lovat?De nem engedheted meg magadnak? Katt!Nevelj nálunk virtuálisan! Nevelj, tenyéssz versenyezz!    *****    EBERTIN: Kozmobiológia    *****    Megérkeztek az útvesztõk a Mesetárba! Kukkantsatok be egy kis ceruzakoptatásra - vagy egy jó mesére!    *****    Aktív Friss Ingatlanok Debrecenben lakások, házak, villák, telehelyek széles választéka Aktív Friss Ingatlanok Debrecen    *****    MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??